Gaufrettes au saumon fumé

WAFELTJES MET GEROOKTE ZALM

Voor 4 personen 40 minuten
  • 8 sneetjes gerookte zalm Labeyrie Gourmet Original
  • 15 cl dikke verse room
  • 1 takje dille
  • ½ citroen
  • Espelettepeper
  • 25 cl volle melk
  • 25 gr zachte boter
  • 75 gr bloem
  • 3 eieren
  • Een beetje neutrale olie
Stap 1
Bereid het beslag voor de wafeltjes: breng de melk en de boter aan de kook. Haal van het vuur en doe er de bloem bij. Energiek mengen. Zet weer op het vuur en laat nog anderhalve minuut garen. Voortdurend blijven roeren. Het deeg komt los van de wanden en vormt een bal. Haal van het vuur en doe er één voor één de eieren onder, terwijl u fors blijft draaien. Snij 2 sneetjes zalm in blokjes en doe ze onder het deeg.
Stap 2
Verhit een wafelvorm. Olie de vorm lichtjes in en bak kleine hoopjes wafelbeslag tot wafels met een doorsnede van 5 cm.
Stap 3
Meng de room, de fijngesneden verse dille en de zeste en het sap van de halve citroen.
Stap 4
Garneer de wafeltjes met gerookte zalm, wat dilleroom en een vleugje Espelettepeper. Meteen van smullen.