Bouchées de foie gras sucrées salées bouchées de foie gras sucrées salées

ZOET-ZOUTE HAPJES MET FOIE GRAS

Voor 6 personen 15 minuten
  • 1 hele eendenlever - Foie Gras de Canard entier du Sud-Ouest Labeyrie
  • 1 kruidkoek 'Spécial Foie Gras Labeyrie'
  • 1 vijgenjam voor foie gras van Labeyrie
  • 1 handvol verse pistachenootjes
  • 1 pot kersenchutney met balsamico-azijn
  • Enkele aardbeien
Stap 1
Snij de Labeyrie kruidkoek in vierkantjes van 4 op 4.
Stap 2
Ontdop de pistachenoten en plet ze met zwaar keukengereedschap (een deegrol bijvoorbeeld).
Stap 3
Spoel de aardbeien af, verwijder de staartjes en snij ze in zeer fijne reepjes. Vindt u geen aardbeien, vervang ze dan door een goed rijpe peer.
Stap 4
Smeer uw toastjes kruidkoek in met vijgenjam van Labeyrie.
Stap 5
Pak uw foie gras van Labeyrie uit en snij hem in iets grotere plakjes dan de kruidkoek. Leg ze erop en schik ze rechtstreeks op een mooi en groot plat bord.
Stap 6
Leg een zwart kersje op elk toastje. Bestrooi met pistachenootjes en wat aardbei. Breng op smaak met zout en peper en geniet!