Salade automnale au foie fin de Labeyrie

Herfstslaatje met foie fin

Voor 2 personen 20 minuten
  • 2 sneetjes foie fin van Labeyrie
  • 1 kleine biologische kastanjepompoen
  • 2 sneetjes brood
  • 2 handvollen veldsla
  • 1 peer
  • 30 g noten
  • Olijfolie
  • Roze peper
  • Fleur de sel
  • Peper
Stap 1
Was de kastanjepompoen en snijd de uiteinden eraf. Verwijder daarna de pitten en snijd hem in stukken. Giet er een straaltje olijfolie over en kruid bij met peper en zout.
Zet alles 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Stap 2
Was de peer, snijd hem in stukken en verwijder het klokhuis. Leg dit even aan de kant.
Stap 3
Bereid de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen :
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- peper en zout


Zet even opzij.
Stap 4
Steek rondjes brood uit met een vorm die even groot is als de plakjes foie fin van Labeyrie. Rooster het brood lichtjes.
Stap 5
Dresseer de borden met de veldsla, de kastanjepompoen en de stukken peer. Leg de foie fin van Labeyrie op het toastje en bestrooi het met roze peper en fleur de sel.
Stap 6
Stamp de noten fijn en leg ze op de sla. Kruid bij met de vinaigrette.
Stap 7
Dien onmiddellijk op.