bruger

Miniburgers van foie fin en uienkonfijt

Voor 4 personen 45 minuten
  • 12 minisneetjes biologische foie fin van Labeyrie
  • 1 uienkonfijt van Labeyrie
  • 600 g bloem
  • 150 g water
  • 30 g boter
  • 1 koffielepel zout
  • 180 g melk
  • 1 Ei
  • 1 zakje bakkersgist
  • 1 soeplepel suiker
Stap 1
De broodjes maken: Meng de bloem in een kom met het gist, de suiker en het zout. Voeg de melk, het water en de boter in stukken op kamertemperatuur toe. Meng 5 à 6 minuten tot het deeg een gladde en elastische bol vormt die niet plakt. Laat daarna 1,5 uur rijzen in een met olie ingevette kom, bedekt met een vochtige doek op een warme en donkere plek.
Stap 2
Leg het deeg op het werkblad met een beetje bloem, bewerk het snel met de hand en verdeel het in kleine deegballetjes. Vorm met de hand gladde balletjes en leg ze op een plaat die bedekt is met bakpapier.
Stap 3
Bestrijk elk balletje met een beetje water en sesamzaad met behulp van een penseel. Dek af en laat 40 minuten rijzen.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 °C met hetelucht, met daarin een schaaltje water om een vochtige atmosfeer te creëren. Zet de broodjes in de oven en laat ze 15 minuten bakken tot ze mooi goudgeel gebakken zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
Stap 5
Open de broodjes in twee met een broodmes en garneer een helft met uienkonfijt en een stukje foie gras met behulp van een lepel. Bestrooi met wat fleur de sel en bedek met de andere helft. Serveer ze op een mooi dienblad!