1946

Hoe het begon


HET BEDRIJF, DAT IN 1946 WERD OPGERICHT DOOR ROBERT LABEYRIE, IS AANVANKELIJK GESPECIALISEERD IN FOIE GRAS EN GEROOKTE ZALM, VANDAAG NOG STEEDS ZIJN TWEE KERNPRODUCTEN. 

van het begin wil labeyrie UITZONDERLIJKE PRODUCTEN AANBIEDEN AAN HET GROTE PUBLIEK. die filosofie blijft het bedrijf door de jaren heen hanteren, met onder meer de uitbreiding van zijn expertise naar andere producten die net even verfijnd zijn, zoals eendenborstfilet, kaviaar, ... 

  • Labeyrie International Saumon Fumé
    1963
    START VAN DE PRODUCTIE
    VAN GEROOKTE ZALM

    ROBERT LABEYRIE RICHT ZIJN EERSTE PRODUCTIE-EENHEID VAN GEROOKTE ZALM OP IN SAINT-GEOURS-DE-MAREMNE IN HET DEPARTEMENT LANDES, tussen Dax en Biarritz. Hij stuurt zijn werkplaatsleider naar Noorwegen om er de traditionele technieken te leren om zalm te roken. De eerste conservenfabriek van foie gras wordt in 1971 opgericht: 70 mensen werken dan het hele jaar door voor Robert Labeyrie.

    1963
  • La fraicheur du Saumon Fumé Labeyrie
    1989
    DE VERSHEID VAN GEROOKTE ZALM

    LANCERING VAN DE "VANGSTDATUM - ROOKDATUM" VOOR GEROOKTE ZALM, een echte technologische vooruitgang met de garantie van een minimale termijn tussen de vangst en het roken van de zalm. Dit uiterst kwalitatieve engagement inzake versheid geeft het bedrijf de status van referentiemerk op de markt van gerookte zalm.

    1989
  • 1994 IGP Foie Gras Labeyrie
    1994
    IGP DU SUD OUEST

    De beschermde geografische aanduiding (BGA) wordt van toepassing op de foie gras uit Zuidwest-Frankrijk.

    1994
  • Labeyrie Savoir Faire Saumon Fumé
    1994
    LANCERING VAN DE EERSTE
    ZALM UIT IERLAND

    Lancering van de eerste gerookte zalm uit Ierland op de Franse markt door Labeyrie, geselecteerd op basis van het stevige en mooi gekleurde visvlees.

    Ierland is vandaag een belangrijk land van herkomst geworden op de markt.

    1994
  • Saumon Fumé Sauvage du Pacifique
    2001
    LANCERING VAN DE EERSTE
    WILDE GEROOKTE ZALM

    Labeyrie luistert naar de consumenten, die op zoek zijn naar meer natuurlijke producten, en innoveert met de eerste wilde gerookte zalm uit Alaska. 

    2001
  • 60 ans de Labeyrie
    2006
    60 JAREN VAN PLEZIER

    Voor zijn 60-jarige bestaan lanceert Labeyrie een prestigieuze limited edition-collectie van foie gras en gerookte zalm.

    2006
  • Les noix de Saint-Jacques Labeyrie
    2009
    LABEYRIE INNOVEERT MEER DAN OOIT
    IN PRODUCTEN UIT DE ZEE :

    - gemarineerde wilde sint-jacobsnoten

    - terrines met 2 soorten zalm en sint-jacobsnoten

    - veloutés van vis en zeevruchten

    EN IN

    STREEKPRODUCTEN

    - terrines van eend met een hart van smeltende foie gras

    2009
  • Lancement de la gamme Caviar
    2010
    LANCERING VAN HET
    KAVIAARASSORTIMENT

    Labeyrie omringt zich met de beste deskundigen om u een selectie van de beste kaviaarsoorten ter wereld aan te bieden, afkomstig van kwalitatieve steurkwekerijen die met zorg werden geselecteerd.

    2010
  • Les petits producteurs du Sud-Ouest
    2010
    KLEINSCHALIGE PRODUCENTEN UIT ZUIDWEST-FRANKRIJK

    12 familiebedrijven die gespecialiseerd zijn in het kweken en vetmesten van eenden, een vakmanschap dat ze elke dag beoefenen met een concrete aanpak in duurzame ontwikkeling.

    2010
  • Engagement qualité de Labeyrie
    2011
    CERTICONFIANCE

    In de huidige versie, gevalideerd en gecontroleerd door Bureau Veritas.

    2011
  • Alfesca devient Labeyrie Fine Foods
    2012
    ALFESCA WORDT
    LABEYRIE FINE FOODS

    DE GROEP WORDT OPNIEUW 100% FRANS door de instap van de coöperatieve groep Lur Berri en LBO France in het kapitaal. Alfesca wordt Labeyrie Fine Foods.

    2012
  • Gamme Épicerie Fine de Labeyrie
    2012
    LANCERING VAN EEN ASSORTIMENT
    FIJNE DELICATESSEN

    Labeyrie breidt zijn aanbod van streekproducten uit met een assortiment fijne delicatessen (foie gras, rillettes, truffels, oliën, enz.).

    2012
  • 2014
    DE KUNST VAN
    GEROOKTE ZALM

    Ontdek het Charter of Excellence van Labeyrie in de video 'De kunst van gerookte zalm'.

    2014
  • Gamme Grande Origine Labeyrie
    2014
    ASSORTIMENT
    GRANDES ORIGINES

    Labeyrie lanceert een collectie uitzonderlijke gerookte zalmen, voor de kenners: de zalm wordt geselecteerd, op traditionele wijze gerookt op eikenhout en sterk gezouten.

    2014
  • La charte d'excellence Labeyrie
    2015
    LANCERING VAN HET
    CHARTER OF EXCELLENCE

    Met zijn Charter of Excellence verbindt het bedrijf Labeyrie zich tot een uitstekende, strenge selectie en een uitmuntend, uniek vakmanschap, voor een uitzonderlijke smaak.

    2015
  • 2016
    DE KUNST VAN
    Foie Gras

    Ontdek in de video 'De kunst van foie gras' het hele vakmanschap van Labeyrie in de productie van foie gras.

    2016
  • 70 ans de Labeyrie
    2016
    VIEREN
    70 JAAR

    Labeyrie, dat in 1946 werd opgericht, viert 70 jaar van uitmuntendheid en vakmanschap.

    2016
  • 2017
    DE KUNST VAN
    Pata Negra

    Het bedrijf Labeyrie opent een nieuwe wereld van smaakemoties met de lancering van de Pata Negra-collectie en fijne Iberische vleeswaren.

    2017

VANDAAG


Dankzij het erkende talent van Labeyrie om de edelste ingrediënten te selecteren en te combineren, creëert het een verfijnde keuken zonder grenzen, voor een unieke smaakervaring.

Vandaag biedt het merk talloze producten aan, van aperitief tot dessert. Labeyrie wordt de premium traiteur in supermarkten, zodat fijnproevers en lekkerbekken volop hun gading vinden.