Escalopes de foie gras, crêpe à la mangue

LAPJES FOIE GRAS, PANNENKOEK MET MANGO

Voor 4 personen 1 hour
  • Escalopes de Foie Gras Maison Labeyrie
  • 3 groene appels
  • 4 kleine peren
  • Een bundel lente-uitjes
  • Een handvol jonge slascheuten
  • 250 gr bloem
  • 4 eieren
  • 450 ml melk
  • 1 dikke goed rijpe mango
  • 2 el suiker
  • 1 snuifje zout
  • 50 gr gesmolten boter
  • 2 el amberkleurige rum
  • 1 el vanille-extract
Stap 1
Bereiding van het pannenkoekendeeg: laat de boter smelten en verwarm de melk tot hij lauw is.
Stap 2
Meng de bloem, de suiker en het zout in een grote kom.
Stap 3
Mix uw goed rijpe mango tot een coulis, die u onder het deeg mengt zodra dit klaar is.
Stap 4
Doe er de eieren, de gesmolten boter en geleidelijk de melk onder, en ook de mangocoulis, maar vermijd brokjes.
Stap 5
Voeg er de rum en de vanille aan toe en laat 30 minuten rusten.
Stap 6
Verhit de pan met een klontje boter en verdeel uw beslag gelijkmatig met een pollepel. Bak uw pannenkoeken en zet ze opzij.
Stap 7
Om de lapjes te bakken, lees goed de bereidingstips op de verpakking.
Stap 8
Laat de lapjes uitlekken op keukenpapier en breng ze op smaak met fleur de sel en peper.
Stap 9
Was de appels en snij ze dan in luciferdunne reepjes. Doe hetzelfde met de peren, maar snij deze enkel in twee.
Stap 10
Snij dan ook de lente-uitjes in twee en gebruik de pan van de lapjes foie gras om uw lente-uitjes en ook uw peren te bakken, die u naar eigen smaak kruidde.
Stap 11
Voor de opmaak, neem een mooie pannenkoek en schik er uw lapjes foie gras op, evenals uw gebakken ingrediënten. Vergeet de fijne appelreepjes niet.
Stap 12
Bestrooi met jonge scheuten, om wat kleur te geven en klaar is Kees. Smakelijk!