Saumon fumé labeyrie sur lit de blettes

GEROOKTE ZALM VAN LABEYRIE OP EEN BEDJE VAN SNIJBIET

Voor 6 personen 30 minuten
  • 6 sneetjes gerookte zalm Labeyrie Gourmet Tradition (of gerookte forel Dégustation Labeyrie)
  • 1 bundel snijbieten
  • 1 kleine rode ui
  • 15 cl vloeibare volle room
  • 1 granaatappel
  • Citroensap van 1/2 citroen
Stap 1
Was en droog de snijbieten. Scheid de ribben en de bladeren.
Stap 2
Doe de ribben in kokend gezouten water en laat ze 10 minuten garen. Laat ze uitlekken en snij ze in fijne en lange slierten. Zet opzij.
Stap 3
Snij uw rode ui in fijne repen. Giet een streepje olijfolie in een warme pan en bak er uw rode ui goudbruin in. Doe er de room en het citroensap bij, kruid bij met zout en peper en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en zet ze opzij.
Stap 4
Maak uw borden op: leg in een diep bord een eetlepel room en enkele reepjes rode ui, en vlij er een sneetje gerookte zalm van Labeyrie over. Bestrooi met enkele granaatappelzaadjes.
Stap 5
Eet smakelijk!