ÉMULSION DE CHAMPAGNE SUR SAUMON FUMÉ LABEYRIE

Emulsie van champagne op gerookte zalm van labeyrie

Voor 6 personen 20 minuten
  • 6 sneetjes gerookte zalm Labeyrie Grandes Origines
  • 1 potje Labeyrie Citroenparels
  • 15 cl champagne
  • 1 passievrucht
  • 15 cl halfvolle melk
  • 25 gr poedersuiker
  • 2 gelatineblaadjes van 2 gr
Stap 1
Om de emulsie van champagne te maken, week de gelatineblaadjes in koud water.
Stap 2
Breng 15 cl water aan de kook, samen met de suiker en doe er dan de goed uitgelekte gelatine bij. Alles mengen en dan in de melk in een slakom gieten.
Stap 3
Voeg er vervolgens de champagne aan toe, zonder te veel te roeren (anders kan hij te schuimig worden ...). In de sifon gieten en koel houden.
Stap 4
Spoel en droog uw passievrucht af en snij hem dan open om de zaadjes te verwijderen. Zet opzij.
Stap 5
Haal kort voor u aan tafel gaat, de Labeyrie Gerookte Zalm uit de verpakking, zodat zijn aroma's vrijkomen, en leg voorzichtig een plakje op elk bord.
Stap 6
Leg er een lepeltje passievruchtzaadjes en Labeyrie Citroenparels bij en werk af met wat champagne-emulsie.
Stap 7
Dien op. Smakelijk!