Mini-Parmentier met butternut en fijne rillettes
Voor 10 personen
45 minuten
- 1 pot fijne rillettes van Labeyrie
- 1 butternut van circa 500 g
- 10 cl room
- 20 g boter
- 2 eetlepels hazelnoten
- Nootmuskaat, peper en zout
Stap 1
Schil en ontpit de butternut en snijd hem in stukken. Kook de stukken 15 minuten in gezouten water. Laat uitlekken. Voeg de room, de boter, het zout en de nootmuskaat toe. Plet de bereiding tot een gladde puree.
Stap 2
Dresseer de glaasjes door op de bodem een beetje puree van butternut aan te brengen. Leg daarna de fijne rillettes van Labeyrie erop en bedek alles met de puree van butternut.
Stap 3
Stamp de hazelnoten fijn en bestrooi elk glaasje ermee.
Stap 4
Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Dien warm op.