FOIE GRAS LABEYRIE SUCRÉE SALÉE À LA MANGUE

ZOET-ZOUTE FOIE GRAS MET MANGO

Voor 2 personen 15 minuten
  • 1 foie gras van Labeyrie ‘au torchon’
  • 1 speciale peperkoek met foie gras
  • 1 verse mango (circa 400 g)
  • 150 g suiker
  • 1 snuifje zout
  • 50 cl Jerez-azijn (Spaanse sherryazijn)
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 snuifje piment d’Espelette
Stap 1
Spoel uw mango af, schil en snijd deze in stukken. Bewaar een stukje om de borden te dresseren.
Stap 2
Leg de stukken in een kookpot en voeg de suiker, het zout, de gember en de sherryazijn toe. Meng en laat circa 20 minuten op een zacht vuur stoven.
Stap 3
Wanneer deze gestoofd zijn, mixt u ze met een staafmixer om een textuur met stukken te bekomen.
Zet de bereiding opnieuw op een zacht vuur en laat nog 15 minuten sudderen. De chutney moet een mooie confituurtextuur hebben.
Stap 4
Dresseer nu: snijd sneetjes Foie Gras van Labeyrie 2 cm dik en leg ze op uw bord op een sneetje peperkoek. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met een snuifje Piment d’Espelette.

Onze tip

Doe er een dilletakje erbij.

Zet er uw huisbereide mangochutney bij in een potje.