Saumon fumé labeyrie et sa tuile de parmesan

GEROOKTE ZALM VAN LABEYRIE MET ZIJN PARMEZAANKOEKJE

Voor 6 personen 20 minuten
  • 6 sneetjes gerookte zalm Gourmet Tradition
  • 150 gr vers geraspte parmezaan (voor de flinterdunne koekjes)
  • 100 gr vers geraspte parmezaan (voor de emulsie)
  • 2 snuifjes Provençaalse kruiden
  • 200 gr melk
  • 200 gr verse room
  • Enkele biet- en waterkersscheutjes voor de versiering
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210°C.
Stap 2
Begin met de parmezaankoekjes: maak kleine torentjes van parmezaanse kaas en Provençaalse kruiden op een met zwavelpapier bedekte plaat.
Stap 3
Zet 5 minuten in de oven en wikkel dan snel de parmezaankoekjes om een deegrol om ze een gebogen vorm te geven. Laat ze afkoelen op de rol. Zet opzij.
Stap 4
Bereid de emulsie van parmezaan. Warm in een kookpot de melk en de room op, zonder te laten koken, en doe er de geraspte parmezaan bij. Mix en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Schuim de bereiding op met een staafmixer en filter, om enkel het schuim te behouden.
Stap 6
Maak uw borden op met een sneetje gerookte zalm van Labeyrie, dat u met veel zorg neerlegt, een of twee parmezaankoekjes, naargelang de trek van uw gasten, 1 eetlepel parmezaanemulsie. Versier met enkele groentescheutjes. Dien snel op. Geniet van het lekkers!