Saumon fumé labeyrie et ses chips de légumes.

GEROOKTE ZALM VAN LABEYRIE MET GROENTECHIPS

Voor 2 personen 30 minuten
  • 2 sneetjes gerookte zalm gourmet intense
  • 1 verse biet
  • 2 wortelen
  • 1 limoen
  • 1 streepje olijfolie
  • 1 lepel wasabi
Stap 1
Spoel uw biet en wortelen af, droog ze af met keukenpapier en schil ze.
Stap 2
Maak met de schaaf fijne reepjes van de groenten. Opgelet voor de vingers! De schaaf moet voorzichtig worden gebruikt. Hebt u geen schaaf in huis, gebruik dan gerust een aardappelmesje. Leg een reepje rauwe biet opzij, dat we zullen gebruiken om de borden te versieren.
Stap 3
Leg de groentereepjes op een met zwavelpapier bedekte plaat waar u een streepje olijfolie, zout en peper op doet. Plaats ze 15 minuten in de oven op 180°C. De groenten moeten knapperig zijn.
Stap 4
Haal enkele minuten voor het einde van de gaartijd uw sneetjes gerookte zalm van Labeyrie uit de verpakking. De kamertemperatuur zal hun smaak helemaal doen bovenkomen.
Stap 5
Leg de sneetjes gerookte zalm van Labeyrie voorzichtig op uw borden.
Stap 6
Snij uw reepje rauwe biet in kleine stukjes en strooi ze over elk sneetje zalm.
Stap 7
Schik de groentechips harmonieus op het bord en versier het met een snufje wasabi en enkele druppels olijfolie.
Stap 8
Voeg een schijfje limoen toe aan de gerookte zalm, om het geheel extra mooi te maken.
Stap 9
Heel erg smakelijk!