Bouchées de foie gras sucrées salées

Zoet-zoute hapjes met foie gras

Voor 8 personen 15 minuten
  • 1 hele foie gras van eend van Labeyrie
  • 1 peperkoek
  • 1 vijgenconfituur
  • 1 handvol verse pistachenoten
  • 1 pot kersenchutney met balsamicoazijn
  • Enkele aardbeien
Stap 1
Snijd de peperkoek in vierkantjes van 4 op 4 cm.
Stap 2
Verwijder de schaal van de pistachenoten en plet ze met behulp van een zwaar instrument (bijvoorbeeld een deegroller).
Stap 3
Spoel de aardbeien af, verwijder het kroontje en snijd ze daarna in zeer fijne plakjes.
Stap 4
Besmeer uw toastjes van peperkoek met de vijgenconfituur.
Stap 5
Haal de foie gras van La beyrie uit de koelkast en snijd de foie gras zodanig uit dat deze op de peperkoek past. Dresseer ze onmiddellijk op een mooi en groot plat bord.
Kruid tot slot met zout en peper. Smakelijk!

Onze tip

Indien u geen aardbeien vindt, kunt u ze ook vervangen door een goed rijpe peer.

Leg een zwarte kers op elk toastje. Bestrooi met de pistachenoten en een toets aardbeien.