Rossini Revisité

Rossini anders

Voor 4 personen 40 minuten
  • 2 Labeyrie tournedos van eendenborst
  • 1 kit Mes Escalopes de Foie Gras Maison Labeyrie
  • reepjes truffel (facultatief)
  • 1 pot ontpitte morellen
  • 250 gr spinaziescheuten
  • 1 handvol jonge slascheuten
  • 4 sjalotten
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 3 eetlepels frambozenazijn
  • 10 cl Cognac
Stap 1
Bak in een ingeboterde en goed warme pan en op een hoog vuur de tournedos van eendenborst, gedurende 2 min aan elke kant als het vlees licht roze moet zijn, en 4 min als het half doorbakken moet zijn.
Stap 2
Flambeer daarna uw tournedos met Cognac en breng op het eind van de gaartijd op smaak met zout en peper. Zet opzij.
Stap 3
Schroei in dezelfde pan, op een hoog vuur en droog, de plakjes foie gras in 30 seconden tot 1 minuut aan elke kant dicht, en laat ze daarna nog enkele seconden op een zacht vuurtje staan.
Stap 4
Gaar de spinazie in een andere pan, met een klontje boter, en dek de pan af met een aangepast deksel.
Stap 5
Wanneer alle elementen gaar zijn, snij de gebakken en geflambeerde tournedos in even grote rechthoekige sneetjes, evenals de gebakken plakjes om er een vierkant van te maken.
Stap 6
Voor de morellensaus, de boter, rietsuiker en frambozenazijn samen in een kleine pan doen en draaien tot een karamel bekomen wordt. Doe er de morellen en de geschilde sjalotten bij en voeg peper en zout toe. Laat nog 10 minuten konfijten.
Stap 7
Schik de gare spinazie in de vorm van een vierkant en leg er dan de stukken eend op.
Stap 8
Verfraai het bord met sjalotten en morellen en ook met jonge slascheuten. Giet een beetje saus op het bord. Lekker!