DE TRADITIONELE

GEROOKTE ZALM AUTHENTIEK EN HOUTIG

Drooggezouten en subtiel gerookt op beuken- en kastanjehout. Verticaal gerookt 

Onze zalm wordt zorgvuldig geselecteerd bij en verantwoorde kwekerij in Noorwegen. Hij leeft in het koude in diepe fjordenwater dat hem zijn mals rozig en smeltend vlees geeft.

Deze zalm wordt gezouten met droog zout en aan een touw gerookte op beukenhout en kastanjehout, met ons vakmanschap van meer dan 70 jaar. Vervolgens wordt hij in onze ateliers heerlijk versneden in het mooiste deel van de zalmfilet. Zo kunnen wij u deze uitzondelijke gerookte zalm met zijn authentieke en houtige smaak aanbieden.

Ook beschikbaar in 4 en 6 sneetjes 

Degustatie advies

Aangezien zalm een vette vis is, is het beter om wijnen te vermijden met gelijksoortige kenmerken. Kies voor een droge witte wijn die een beetje zuur is om de smaken in evenwicht te brengen. De wijn moet fris en licht blijven, met een sterke aromatische toets. Een sauvignon bevat een ideale frisse toets om het vet van de vis te neutraliseren.
Zalm past perfect bij beboterd brood of geroosterde blini’s, verse room en enkele druppels citroen.  

In hetzelfdeassortiment