DE BIO

GEROOKTE ZALM ZACHT EN EVENWICHTIG

Drooggezouten en subtiel gerookt op beukenhout.

Onze zalmen worden streng geselecteerd in verantwoordelijke en biologisch gecertificeerde kwekerijen. De vissen leven in wateren die bekend staan om hun kwaliteit en ideaal zijn voor hun ontwikkeling en groei.

Deze zalm wordt met droog zout gezouten en langzaam op beuken- en kastanjehout gerookt, met ons vakmanschap van meer dan 70 jaar. Vervolgens wordt hij in onze ateliers heerlijk versneden in het mooiste deel van de zalmfilet. Zo kunnen wij u deze uitzonderlijke gerookte zalm met een zachte en evenwichtige smaak aanbieden.

 

Ook beschikbaar in 4 en 6 sneetjes 

Degustatie advies

Aangezien zalm een vette vis is, is het beter om wijnen te vermijden met gelijksoortige kenmerken. Kies voor een droge witte wijn die een beetje zuur is om de smaken in evenwicht te brengen. De wijn moet fris en licht blijven, met een sterke aromatische toets. Een sauvignon bevat een ideale frisse toets om het vet van de vis te neutraliseren.
Zalm past perfect bij beboterd brood of geroosterde blini’s, verse room en enkele druppels citroen.  

In hetzelfdeassortiment