Foie Gras sucré salé à la mangue

Zout-zoete foie gras met mango

Voor 4 personen 50 minuten
  • 1 foie gras Labeyrie Grande Saveur
  • 1 kruidkoek 'Spécial Foie Gras Labeyrie'
  • 1 snuifje Espelettepeper
  • 1 takje tijm (facultatief)
  • 1 verse mango (ongeveer 400 gram)
  • 150 gr suiker
  • 1 snuifje zout
  • 50 cl sherryazijn
  • 1 eetlepel verse gember
Stap 1
Spoel en droog uw mango af en snij hem in stukjes.
Stap 2
Doe de stukjes in een pan met de suiker, het zout, de gember en de sherryazijn. Meng en laat ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje garen.
Stap 3
Zodra de bereiding gaar is, mixen. Probeer een textuur met enkele stukjes te bekomen.
Stap 4
Zet de bereiding weer op een zacht vuurtje en laat nog 15 min sudderen. De chutney moet een mooie jamtextuur hebben.
Stap 5
Snij sneetjes foie gras van 2 cm dik en schik ze op uw bord op een sneetje kruidkoek.
Stap 6
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met een snuifje Espelettepeper.
Stap 7
Als u nog een restje mango hebt, snij het in kleine blokjes die u op uw bord legt, om het geheel nog mooier te doen ogen. Leg er een takje tijm op.
Stap 8
Serveer samen met uw huisgemaakte mangochutney (nog mooier in een klein potje). Laat het u smaken!