LE SUBLIME - DE NETELDOEK

HELE FOIE GRAS UIT HET ZUIDWESTEN

De meest sublieme

Foie gras ‘au torchon’ (in neteldoek), bereid op basis van hele foie gras, is de topreferentie bij  kenners. Dankzij de onberispelijke kwaliteit bevat deze foie gras subtiele en intense smaken voor een gastronomisch voorgerecht.

Ideaal als gastronomisch voorgerecht voor 5 of 6 personen.

De foie gras ‘au torchon’ bereid, is een van de meest traditionele formaten van foie gras. Deze wordt gebakken in een bouillon van truffeljus en dan met de hand verpakt. Verwijder, alvorens de foie gras in sneetjes te snijden, het papier met een mes met fijn lemmet om perfect ronde sneetjes te maken.

Degustatie advies

Foie gras van eend wordt gewoonlijk gegeten bij zoete witte wijn, zoals de sauternes. Indien u meer fruitige toetsen verkiest, kunt u er een muskaatwijn of porto bij drinken.
Voor een nog stijlvollere ervaring kunt u er zonder enige twijfel ook champagne bij opdienen!
 
U kunt foie gras degusteren op geroosterde sneetjes brood of peperkoek, of in combinatie met een klassieke vijgenconfituur of uienchutney.